Uutiset

Musiikkitalon Kuoro

AJANKOHTAISTA

Musiikkitalon Kuoro palkkaa neljä äänenjohtajaa


Musiikkitalon Kuoro hakee riveihinsä neljä ammattilaista äänenjohtajaa: sopraano, altto, tenori ja basso. Äänenjohtajat työskentelevät kuoron johtajien tukena. He huolehtivat äänenavauksista ja äänenmuodostuksesta ja pitävät stemmaharjoituksia. Lisäksi äänenjohtajat kantavat vastuun oman ääniryhmänsä yhtenäisyydestä, osaamisesta ja kehittämisestä ja antavat lauluteknisiä neuvoja. Äänenjohtajat laulavat kuorossa mukana ja ovat käytettävissä tarvittaessa kuorosolisteina ilman erillista korvausta. 
Äänenjohtajan tehtävästä maksettava korvaus on 22,50 € / 60 min. Työmäärä on noin kolme tuntia per viikko (harjoitukset ovat sunnuntai- tai maanantai-iltaisin), kaksi leiripäivää vuodessa (lauantai) sekä konserttiviikkojen harjoitukset ja konsertit orkestereiden kanssa. Äänenjohtajilta odotetaan pitkäjänteistä sitoutumista kuoron toimintaan.
Hakija valmistautuu esittämään koelaulutilaisuudessa kaksi vapaavalintaista aariaa tai yksinlaulua, pitää lyhyen äänenavauksen ja harjoittaa Brahmsin Requiemin 3. osan sopraanostemman (t.164-208). Lisäksi koelauluun sisältyy prima vista -tehtävä ja lyhyt haastattelu. Paikalla on pianisti, mutta hän on käytettävissä ainoastaan vapaavalintaisten aarioiden tai yksinlaulujen säestystä varten. Äänenavaus- ja harjoittamistehtävissä hakija soittaa itse pianoa, mikäli hän kokee sen tarpeellisena.
Hakemukset tulee lähettää keskiviikkoon 7.12.16 klo 16 mennessä osoitteeseen musiikkitalonkuoro@gmail.com
Kutsut valituille hakijoille lähetetään viimeistään perjantaina 9.12.16. Koelaulu pidetään maanantaina 12.12. klo 16 alkaen.

 

Hakemukseen tulee sisällyttää seuraavat tiedot:
– Nimi ja yhteystiedot
– Lyhyt CV, josta käy ilmi kokemus laulajana, kuorolaulajana, laulunopettajana ja/tai kuoronjohtajana
– Minkä äänialan äänenjohtajaksi haet
– Miksi haet äänenjohtajan tehtävää
– Mitkä kaksi aariaa tai yksinlaulua valmistat koelaulutilaisuuteen
– Tuotko oman pianistin vai käytätkö kuoron pianistia


Koelaulun sisältö:
– kaksi aariaa tai yksinlaulua, josta lautakunta valitsee ainakin yhden kuunneltavaksi
– hakija pitää lyhyen äänenavauksen (n. 4 min.)
– hakija harjoittaa Brahmsin Requiemin 3. osan sopaanostemman (t.164-208).
– prima vista -tehtävä
– haastattelu

 

21.11.2016

Musiikkitalon Kuoron uudeksi taiteelliseksi johtajaksi Nils Schweckendiek ja kuoromestariksi Jani Sivén

Musiikkitalon Kuoro on nimennyt kuoron uusiksi johtajiksi Nils Schweckendiekin ja Jani Sivénin. He aloittavat tehtävissään 14.1.2017.

Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professori Nils Schweckendiek toimii taiteellisena johtajana ja kuoronjohdon lehtori Jani Sivén kuoromestarina. Molemmilla johtajilla on laaja-alainen kokemus kuorojen ja orkesterien johtamisesta sekä kuoro-orkesterirepertuaarista. Nimitysten myötä kuoron yhteistyö Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa vahvistuu ja laajenee.

”Päämääränäni on kehittää sekä kuoroa että Sibelius-Akatemian kanssa tehtävää yhteistyötä. Tavoitteena on tarjota yleisölle entistä korkeatasoisempia taiteellisia elämyksiä ja kuoronjohdon opiskelijoille arvokasta kokemusta suurkuoron harjoittamisesta”, toteaa Schweckendiek nimityksestä. Schweckendiek on tullut tunnetuksi monipuolisena ja näkemyksellisenä muusikkona, jonka kokemus ulottuu oopperasta ja sinfoniakonserteista uuteen musiikkiin ja monien eri aikakausien kuoromusiikkiin. Professuurin tehtävän lisäksi Schweckendiek mm. johtaa Helsingin kamarikuoroa sekä vierailee aktiivisesti kapellimestarina ja ammattikuorojen johtajana ympäri Eurooppaa. Hän on myös kansainvälisen Einojuhani Rautavaara -sävellyskilpailun perustaja ja taiteellinen johtaja.

Sivén toimii opetustyönsä ohella mm. Tampereen Filharmonisen Kuoron sekä perustamansa kamarikuoro Auditen johtajana.

”Musiikkitalon Kuoro on RSO:lle merkittävä yhteistyökumppani. Siksi meille on erityisen tärkeää, että sen tulevaisuus on osaavissa käsissä. Tapani Länsiön rakentamalta perustalta on hyvä jatkaa, ja olen varma siitä, että Nils Schweckendiek ja Jani Sivén ovat kaikkien luottamuksen arvoisia”, toteaa Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu.

Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki uskoo korkeatasoisen kuorotoiminnan vahvistavan entisestään Helsingin ja Suomen profiilia klassisen musiikin saralla. ”Pystymme myös jatkossa ottamaan orkestereiden ohjelmistoon suuria kuoroteoksia, joiden ensiluokkainen toteuttaminen edellyttää pitkäjänteistä sitoutumista”, toteaa Mälkki.

Musiikkitalon Kuoroa sen perustamisesta lähtien johtaneen Sibelius-Akatemian lehtorin, säveltäjä Tapani Länsiön jättäessä tehtävänsä viisivuotiskauden täyttyessä, on tunnelma kiitollinen. ”Länsiö on ollut kuoron voimahahmo ja visionääri, jonka ansioista kuorolla on vahvat juuret, oma profiili ja hyvät näytöt. Vuosi 2017 tulee olemaan merkittävä kehittämisen vuosi, jonka kohtaamme luottavaisin mielin: saamme johtoomme vahvan työparin, joka tekee kuoron ja orkestereiden kanssa tavoitteellista yhteistyötä innostavassa hengessä”, toteaa kuoron puheenjohtaja Pekka Pokela.

Lisätietoja:

Musiikkitalon Kuoron hallituksen puheenjohtaja Pekka Pokela p. 040 5441582.

www.musiikkitalonkuoro.fi

musiikkitalonkuoro@gmail.com

 

16.5.2016 Musiikkitalon Kuoron johtaja vaihtuu

Kuoron perustaja Tapani Länsiö ei jatka uudelle viisivuotiskaudelle

Musiikkitalon Kuoron taiteellinen johtaja vaihtuu tammikuussa 2017. Perustaja ja nykyinen taiteellinen johtaja Tapani Länsiö ei jatka seuraavalle viisivuotiskaudelle.

”Kuoron perustaminen on ollut juuri niin palkitsevaa ja antoisaa kuin vaikeaa, moniulotteista ja yllätyksellistäkin”, Länsiö sanoo. Hänen mielestään nyt vakaina aikoina on hyvä hetki siirtyä eteenpäin ja lähteä uuden johtajan viitoittamalle tielle.

”Toivon yhä ymmärrystä sille, kuinka pitkäjänteistä ja aikaa kysyvää sitoutumista tällaisen korkeatasoisen kuoron kehittäminen vaatii”, Länsiö jatkaa. Länsiö on johtanut kuoroa sen perustamisesta lähtien, syksystä 2011 ja luonut siitä yleisön arvostaman ja vakiintuneen osan Musiikkitalon tarjontaa.

Uuden johtajan etsintä aloitettu

”Kuoro jatkaa nyt siirtymävaiheen suunnittelua, ja uuden taiteellisen johtajan etsintä on aloitettu” toteaa kuoron puheenjohtaja Pekka Pokela. Tavoitteena on, että uusi johtaja saadaan valituksi loka-marraskuuhun mennessä. Pokela kiittää Länsiötä hänen voimakkaasta panostuksestaan kuoron rakentamisessa.

”Hän on tehnyt valtavan työn kuoron toiminnan käynnistämiseksi ja kehittämiseksi kovien odotusten tasolle. Kiitämme Tapania tästä suurenmoisesta työstä!” Pokela sanoo.

Musiikkitalon Kuoro on runsaan 90 laulajan korkeatasoinen sinfoniakuoro, joka tekee tiivistä yhteistyötä Musiikkitalon kaikkien päätoimijoiden, Helsingin Kaupunginorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin sekä Taideyliopiston Sibelius -Akatemian kanssa.

Lisätietoja antaa:
Musiikkitalon Kuoron hallituksen puheenjohtaja Pekka Pokela, p. 040 544 1582.