Nils Schweckendiek

Taiteellinen johtaja

Musiikkitalon kuoron taiteellinen johtaja on Nils Schweckendiek.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professori Nils Schweckendiek toimii myös Helsingin kamarikuoron ja Pohjoismaisten musiikkipäivien sekä Kansainvälisen Einojuhani Rautavaara -kilpailun taiteellisena johtajana. Schweckendiek opiskeli musiikkitiedettä sekä orkesterin- ja kuoronjohtoa Cambridgessa, Freiburgissa ja Helsingissä. Hän on vieraillut Leipzigin Oopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, sekä Bernin, Bielefeldin ja Vaasan Oopperoissa. Vuosina 2009-2013 hän toimi Ulmin Oopperan kapellimestarina Saksassa. Viime aikoina hän on vieraillut mm. Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Lapin Kamariorkesterin, Suomalaisen Barokkiorkesterin sekä defunensemblen johtajana.

Nils Schweckendiek on aikamme musiikin puolestapuhuja ja hän on johtanut tähän mennessä noin 90 ensiesitystä, mukaan lukien musiikkiteatteri-, orkesteri-, kuoro- ja soitinyhtyeteoksia.
Hän on vieraillut SWR Vokalensemble Stuttgartin, Tanskan radion konserttikuoron, Mannheimin oopperakuoron, Alankomaiden radiokuoron ja Kroatian radiokuoron johtajana. Hän on sekä Kansainvälisen Einojuhani Rautavaara -sävellyskilpailun perustaja että taiteellinen johtaja.

http://www.schweckendiek.org/fi