Nils Schweckendiek opiskeli musiikkitiedettä sekä orkesterin- ja kuoronjohtoa Cambridgessa, Freiburgissa ja Helsingissä. Hän debytoi menestyksekkäästi Suomen Kansallisoopperassa vuonna 2006 johtaen Richard Straussin Ruusuritari-oopperan, jonka jälkeen hän on esiintynyt orkestereiden, yhtyeiden ja kuorojen kanssa ympäri Eurooppaa, sekä Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Hän on myös johtanut useammassa oopperatalossa sekä monilla festivaaleilla, mukaan lukien Leipzigin Ooppera ja Savonlinnan Oopperajuhlat.

Nils Schweckendiek on aikamme musiikin puolestapuhuja ja hän on johtanut noin 90 kantaesitystä, mukaan lukien musiikkiteatteri-, orkesteri-, kuoro- ja soitinyhtyeteoksia. Hän on levyttänyt BIS, Toccata Classics ja Alba Records -levy-yhtiöille ja levytykset ovat saaneet laajaa kansainvälistä tunnustusta, kuten Preis der deutschen Schallplattenkritikin neljännesvuosipalkinto (Beat Furrer: Works for Choir and Ensemble) sekä Ylen Vuoden Levy -palkinto (Matthew Whittall: Northlands).

Vuodesta 2007 Nils Schweckendiek on vastannut Helsingin kamarikuoron taiteellisesta toiminnasta. Vuodesta 2014 hän on toiminut Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon professorina ja vuonna 2017 hän aloitti Musiikkitalon Kuoron taiteellisena johtajana. Hän on myös Kansainvälisen Einojuhani Rautavaara -sävellyskilpailun perustaja ja taiteellinen johtaja.

Lähiaikoina hän on vieraillut mm. Radion sinfoniaorkesterin, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Suomalaisen Barokkiorkesterin kapellimestarina. Kaudella 2017-2018 hän esiintyi vierailevana johtajana mm. Jyväskylä Sinfonian, Chamber Choir Irelandin ja Kroatian radiokuoron kanssa sekä johtaa uuden oopperan kantaesityksen Porin Oopperassa, orkesterina Pori Sinfonietta.

http://www.schweckendiek.org/fi