Jani Sivén

Kuoromestari

 

Musiikkitalon Kuoron kuoromestarina toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon lehtori Jani Sivén. Hänet tunnetaan kuoronjohtajana, kapellimestarina, säveltäjänä ja pedagogina. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2000. Orkesterin- ja kuoronjohdon taitoja hän on hionut lisäksi mm. Eric Ericsonin, Per Borinin ja Petri Sakarin sekä Yhdysvalloissa Murry Sidlinin johdolla.

Sivén toimii tällä hetkellä Musiikkitalon Kuoron johtamisen lisäksi Tampereen Filharmonisen Kuoron ja Kamarikuoro Auditen taiteellisena johtajana.

Vierailevana kapellimestarina Sivén on tehnyt yhteistyötä yli 40 kuoron ja orkesterin kanssa, joista mainittakoon Tampereen Filharmoninen orkesteri, Suomalainen Barokkiorkesteri, Helsingin Barokkiorkesteri, Suomen ja Latvian radioiden kamarikuorot, Suomen Kansallisoopperan kuoro, Tampere Chamber ja Lohjan Orkesteri.

Hän on työskennellyt aiemmin orkesteri- ja kuoronjohdon lehtorina Helsingin Konservatoriossa sekä kuoron- ja yhtyeenjohdon koulutusohjelman opettajana Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Tampereen Sävel 1999 -kuorokatselmuksessa Sivén palkittiin kuoronjohtaja-palkinnolla. Suomen Kuoronjohtajayhdistys valitsi hänet Vuoden kuoronjohtajaksi vuonna 2000. Hänen sävellyksistään mainittakoon kamarioopperat Troijan naiset (2002) ja Abelard & Héloïse (2007), Suomen Rooman-instituutin 50-vuotisjuhlasävellys Fenestra Finnorum (2004) ja Eteläsuomalaisen osakunnan 100-vuotisjuhlateos Metropolin tuulet (2005).